Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

כשאתה מתיחס לנישואים כמו שותפות עיסקית, תיתכונן לפרוק בערבון לא מוגבל


סיכון נוסף טמון בהרג התשוקה שבתוך הנישואין אפילו הנישואין ממשיכים להתקיים. התשוקה מתאפיינת במשיכה בין אנרגיות גברית לנשית. מרבית הנשים נמשכות לאנרגיה גברית שמאפיינה הם הצלחה התמקדות במטרה ואי תלות. זה שילוב שלא הולך מי יודע מה אם גבר תלוי כלכלית. במקרה כזה גם הגבר מרגיש סמרטוט וגם האשה מתחילה הגם שלא במודע להתייחס אליו כך.

יש אמרה הגורסת "שלכסף אין ריח". זה אולי נכון אבל לכסף יש בהחלט מין. יש תופעה של נשים שמשתכרות הרבה מעבר לבני זוגן ומיישמות באופן לא מודע את הפתגם : "בעל המאה הוא בעל הדעה" ואגב כך משפילות את בני זוגן. זה בדרך כלל אינו מכוון אבל הרסני בה במידה שכן התוצאה העצובה היא קודם כל לגביהן היחס של העדר כבוד למה שאומר בן זוגן גם בקשר לכסף מתנקם בהן בראש ובראשונה שכן עם הזמן הן יאבדו את המשיכה המינית אליו.

מכשולים נוספים על רקע כסף מתרחשים שהבעל מאבד את מקום עבודתו או נכנס למשבר גיל ה-40 ועושה חשבון נפש. פתאום הקרקע אינה יציבה ותחושת האמון במובן יש על מי לסמוך מתערערת . על הרקע הזה של מצב חוסר וודאי מתווסף גם משבר אמון של האשה, דבר שממש לא עוזר לזוגיות ולא באופן מקרי דווקא נשים רבות הן אלה שנוטות לפרק את הקשר בתקופה הזו.

מה עושים? מודעות זה כמובן התחלה אבל זה לא מספיק. צריך לרכוש כלים המוצעים כדי לחזור לבוא מאהבה ולהתגבר על הנטייה שלנו לפעול מאינטרסים., מקבלים כלים להבין איך מתמודדים עם משבר גיל ה-40 מה לא בשום אופן לא עושים.

אבל התופעה החמורה ביותר בהא הידיעה שמתרחשת בין בני זוג על רקע של כסף היא תופעת הסירוס. נשים רבות הן מסרסות שלא במתכוון את בעליהן ובכך בעצם פוגעות לא רק בתחושת הגבריות שלו אלא גם באופן עקיף ביכולת שלו להצליח ולהשתכר.

תופעות הסירוס פנים רבות לה וכמעט לכולן משותפים שלושה מכנים משותפים: כוונה טובה, תוצאה הרסנית ופחד עמוק שהוא הגורם הראשי לתופעת הסירוס. "אשר יגורתי בה לי" וזה בדיוק מה שקורה.

נשים כל כך מפחדות שהוא ייכשל ויאכזב אותן שהן פשוט מונעות ממנו את ההתמודדות. זה יכול להיות קשור לטיפול בילדים, לארגון חיי החברה או להתעסקות בפיננסים. התופעה הזו מקטינה את הגברים,הורגת את התשוקה והיא תופעה חברתית במימדים מדאיגים והכי גרוע היא פוגמת לכולם באושר ובעושר.

נישואין וכסף

השורה המפורסמת Money makes the world go around"" קאברט תמיד מוצגת בסדנאות שלי ומתחתיה כתוב: money can make your marriage go under מתוך הקאברט של החיים.

כסף הולך קשר הדוק עם נישואין משום שמרבית האהבות מתגלגלות לתוך קשר וקשר בנוי על אינטרסים חלקם כלכליים.

כסף יכול להרוג נישואין לא רק בהעדרו. זה המצב היחסית טריוואלי להבנה.
העדר כסף גורם ללחץ נפשי שמקבל ביטוי על הקרובים לנו ומעכיר את האווירה.
במצב של דוחק קיומי אין מה לדבר על שיפור הזוגיות אז עסוקים פחות או יותר בהישרדות
אלא שמה אנשים פחות מודעים לו זה העובדה שכסף יכול להרוג נישואין בדרכים שונות ומגוונות. אחת הדרכים באה לידי ביטוי ביחס שונה לכסף. כיצד מרוויחים אותו, איפה הוא עומד בסולם העדיפויות, איך מוציאים אותו ועל מה.

ההתנגשויות הקשות ביותר בין בני זוג בנוגע לכסף באות לידי ביטוי בסדר שהם מייחסים לכסף בשלושת התחומים הבאים: אנשים, ביטחון חפצים.
קודם כל מטרת הכסף היא לדאוג לאנשים ולהימנע מפגיעה בהם עבור כסף, אחר כך הוא צריך לשמש כדי לקנות לנו ביטחון כלכלי ואת השארית כדאי להוציא על חפצים בקטגוריה הזו כלולות: מכוניות חדישות נסיעות לחו"ל וכיוצא בזה מותרות.
כאשר אין הסכמה בין בני הזוג על הסדר הזה מתחילות בעיות קשות. הוא רוצה ג'יפ, היא דיור מוגן לזיקנה או ההיפך היא רוצה טיול יקר לחו"ל, הוא - לסגור את המשכנתא.

תחום התנגשות נוסף נעוץ בנטייה של כל אחד מבני הזוג לקחת סיכונים. כפי שיקשה על חובב קפיצות בנג'י לחיות עם אשה שמפחדת מכל פעילות ספורטיבית כך יקשה על איש עסקים נועז לחיות עם אשה שכל מעיינה עבודה עם קביעות.

הבשורה הטובה הינה שהדברים הללו ניתנים לברור מראש ואין צורך להתחתן כדי לגלות שבן זוגנו מצוי 180 מעלות מאיתנו ביחסו לכסף ולסיכונים.

ללכת על בטוח זה משהו שאפילו לא בטוח שטוב לבנקאים אבל אין ספק שזה לא ממש עוזר כשאתה רוצה לקנות בנק אבל לא עשית דיו דיליג'נס של שנה כמו שעשה בינו לפני בערך שנה.


שתפי

ליצירת קשר: 050-9010080