"יחד"
הדרך הכי אפקטיבית לגיבוש העובדים שלך."יחד" הוא מופע חוויתי המאפשר להרגיש את תחושת ההשתייכות, לייצר היכרות בין עובדים שאינה מתאפשרת בתוך היום יום ולקבל מתנה אישית לכל שאר ימות השנה.
להזמנת המופע התקשר עכשיו: 050-9010080
יום גיבוש... השנה עושים משהו שונה וחדש
חודשיים הכנה, שני סיורים מקדימים, עשר שיחות עם ספקים, ויכוח אחד מר עם הבוס על התקציב, עשרות שיחות מסדרון, עובדים שמנסים למשוך לכיוונים שונים והנה הגיע יום הגיבוש השנתי.
קמת לפני כולם אחרי לילה של שינה טרודה. שוב ושוב עברת במוחך על הפרטים, מתפללת שהיום הזה יעבור בשלום, שכולם יהיו מרוצים, שהמדריכים לא יפשלו, שהאוכל יהיה טוב ושהאווירה תהיה נעימה.
באיחור של ארבעים דקות בגלל העובד שתמיד נתקע או מאחר הגעתם ליעד שלכם, הגליל או מדבר יהודה, המדריכים מוכנים עם הציוד אבל - אילנה לא רוצה לצאת לטיול אבובים כי המים נורא קרים, צחי יש לו פחד גבהים אז הוא לא עולה על הסנפלינג ואמיר ויונתן מתכסחים על הבוקר מי יוביל את הקבוצה למשימה האתגרית.
הלב פועם, הידיים שלך מתכסות זיעה, מספיק עובד אחד ממורמר, או שקם על צד שמאל ופתאום האווירה נעשית של "מה השטויות האלה לעזאזל"? , או "למה לא הזמינו לנו יום כיף בספא כמו שעשו ב..."?
את מנסה להרגיע את עצמך, כבר שנים של נסיון מאחוריך, את יודעת שאין חיה כזו 100% מרוצים ובכל זאת תסריטי האימה מתרוצצים בראש שלך ללא שליטה: הבוס שקורא לך למחרת, התלונות שתיכף מתחילות, הלחשושים שבועיים אחרי זה במטבח ....
העובדים לא תמיד מודעים לכמה התלבטויות מאמץ ומחשבה השקעת כדי שהם יהיו מרוצים...וכמה את באופן אישי חרדה ומייחלת לשמוע: "תודה היה נפלא", במקום תלונה.
עכשיו את יכולה להרגיש בטוחה...כי פתחנו עבורך מופע חוויתי, מרגש שיאפשר לעובדים שלך להכיר את חבריהם לעבודה, לתקשר איתם ולבנות יחסי אמון וסובלנות בדרך הכי אפקטיבית.
מופע ה- W SHOW"יחד " מאפשר לעובדים שלך להכיר את אלו שהם לא מכירים עדיין, ללמוד לחבב אותם, לאפשר פתיחות ויחסי אמון.
המופע האינטראקטיבי נערך באולם ומשתף את כולם, כל אחד בדרכו: יש שייקחו בו חלק יותר אקטיבי ומוחצן ויש שייטלו בו חלק באופן יותר פאסיבי, אבל בכולם הוא יגע.
למשתתפים כולם תתאפשר היכרות אישית מעמיקה יותר ויכולת ללמוד לקלף שכבה אחת או שתיים ממסכות המגן שאנחנו עוטים על עצמנו ומקשות עלינו במערכות יחסים עם אנשים אחרים קרובים ורחוקים.
המופע בנוי באופן שגורם לעובדים להיפתח מול מי שאינם מכירים ולגלות בעצמם ובחבריהם לעבודה פנים שלא ניתן לגלות בתוך היומיום.
"יחד" הוא מופע מלא הומור, משופע בסרטים ומדגים מדוע היכולת לעבוד בצוות היא אחד מחוקי ההצלחה החשובים ביותר.
להזמנת המופע התקשר עכשיו: 050-9010080
האם הגיבוש באמת גיבש? וכיצד בונים גיבוש שישיג את המטרה.
טור הרחבה
גיבוש העובדים שלך חשוב לך ולכן בשנה שעברת השקעת: לקחת אותם ליום ספורט אתגרי כדי שיגלו זה את זה אגב שייט באבובים, טיול ג'יפים או עשיית סנפלינג.
שנה קודם לכן הם עשו סדנת בישול והלכו להירגע בספא.
חלקם של העובדים ואולי רובם היו מרוצים, היה כייף, יציאה מהשיגרה. קרוב לוודאי שעבור חלקם יום הגיבוש איפשר להם פינוק שהוא בגדר מותרות עבורם ושלא היו מרשים לעצמם בדרך אחרת. ואלו הם דברים חשובים וראויים.
אבל עלייך לשאול את עצמך האם בעקבות יום הגיבוש הזה שהשקעת בו הרבה מאמץ ומשאבים אכן חל שיפור ביחסי העבודה? האם יש יותר הידברות בין מחלקות שונות? האם יחסי עבודה במקומות עכורים השתפרו? האם יש יותר הרמוניה ופחות חשדנות מפעם? האם הופחתה הפולטיקה הארגונית?
ייתכן שמבט מעמיק יותר יגלה לך שלמרות החויה המהנה - קרוב לוודאי שהגיבוש גיבש את המגובשים ממילא.
מרבית הפעילויות שנערכות בקבוצות גדולות (מעל 20-30) מותירות את האנשים עם אותם חמישה - שמונה אנשים שממילא הם חברים שלהם גם בחיי היומיום בעבודה .
זו אינה תוצאה של ארגון לקוי אלא של הנטייה הטבעית של אנשים להצטופף בצל המוכר.
כאנשים יש לנו חששות מכל מה שחדש וזר. כדי להתמודד עם כל כך הרבה מידע ממשקים ואנשים אנחנו בונים לעצמנו תבניות ומשבצים לתוכם את האנשים : "אנשי השיווק שחצנים", "אנשי הכספים חנונים", "כוח אדם הם טרחנים", "אנשי הרכש כוחניים"....
בעבודה כל דעה כזו היא עיכוב בדרך אל ההצלחה, היא מסרבלת את התהליכים, מעכבת את הפרוייקטים, מפזרת את האנרגיה למקומות הלא נכונים.
במקום שכל החטיבות יעבדו בהרמוניה ויאחדו כוחות כדי להוביל מול המתחרים החיצונים של החברה, ההנדסה מכשילה את היוזמות של השיווק, מחלקת חשבונות מעכבת תשלומים ואז לא מקבלים את מה שצריכים בזמן....
יש רק דבר אחד שמאחד – כולם פועלים מהאגו.
והאגו הוא לעולם ותמיד האויב הכי גדול של ההצלחה.
את ברווחה, אז את רואה ושומעת כי את קצת הכותל המערבי של כולם.
את יודעת על מנשה שאשתו בטיפול הפרייה אז הוא מאבד את הסבלנות בעבודה כי בבית הוא הולך על ביצים. איתן בא להתלונן שהבוס שלו אריק הוא מטורף והוא רוצה לעבור חטיבה כי הוא מתנכל לו באופן אישי ועל ריקי שדוד "מחבב" אותה קצת ייתר על המידה.
יש לך פעם או אולי פעמיים בשנה לנסות לגרום לזה שאנשים כל כך שונים בגיל, במוצא, עם הבדלים בהשכלה, במצב הכלכלי ובהשקפת החיים ירגישו שהם חלק ממשפחה אחת.
אז בואי ואגלה לך מהי הדרך שמייצרת גיבוש בין אנשים בששה תובנות מתורגמות לצעדים פשוטים:
1. הודאה בצורך שלי להיות אהוב בעבודה להרגיש שייכות וחלק מ..
לכל האנשים יש צורך באהבה וקשר- להרגיש אהובים ומוערכים במקום העבודה שבו הם מבלים בערך שליש מהיממה. כל האנשים רוצים להיות שייכים למשהו למשפחה, לקבוצה, לשכונה, ללאום, אפילו לדת. הם בוודאי רוצים להרגיש חלק ממקום העבודה, בואי נגרום להם להודות בזה האחד בפני השני.
2. גילוי החוק של האהבה.
"באהבה יש חוקים – חוקים של כבוד" ותנאי מקדים להרגיש אהבה הוא להרגיש שמכבדים אותך, את הדעות שלך, הצרכים שלך ואפילו את המנהגים שלך.
3. כבוד – הוא לא המטרה, הוא התוצאה.
אז עכשיו השאלה היא: איך מיצרים כבוד? כי לא מספיק לדבר על זה ולתת הרצאה תאורטית. כבוד הוא תוצר לוואי טבעי שמתרחש כשאני מגלה כשלי ולאחר יש דברים משותפים. אולי הוא אתיופי ואני ממוצא רוסי, אבל לשנינו נורא חשובה ההצלחה של הילדים. אולי היא מכספים ואני מהלשכה, אבל לשתינו יש משיכה לריקודי עם, או לסודות האפייה.
4. אני מכבד את מה שאני מזדהה איתו .
כדי ליצר כבוד חייבים לעבור דרך היכרות אישית, כי ההיכרות מאפשרת לנו למצוא את המשותף ולשים עליו את הפוקוס במקום על השונה והמפריד בנינו. צריך לאפשר הזדמנות להיכרות אישית, לגילוי תחומי עניין והשקפות דומות.
5.אני רוצה שקודם יבינו אותי.
אני לא אסכים להבין אף אחד אחר לפני שאני ארגיש שמבינים אותי. אבל גם הוא רוצה אותו הדבר, רוצה שיבינו אותו לפני שהוא יכול להבין את האחר. לכן תמיד צריך להיות מישהו שלישי מחוץ למשחק שיכול להכיל את הצורך שלי ושל האחר בהבנה ואז בעצם מאפשר לתחרות בנינו על תשומת הלב וההבנה להתמוסס. במקום עבודה תקין אך נדיר אותו מישהו זה המנהל. בפעילות זה המנחה.
6. היכולת לעבוד בשיתוף פעולה היא תמיד בשבילי ומשרתת קודם כל ותמיד אותי ורק אחר כך את המעביד
השיא של ההתפתחות של האנשים, הן האישי והן המקצועי, הוא ביכולת לעבוד בצוות, לשתף פעולה. שיתוף פעולה קודם כל עונה על צרכים אגואיסטים שלי, אני לא עושה טובה לאף אחד, אני עושה טובה גדולה וענקית לעצמי. כשיש עוד אנשים רבים כמוני בארגון אז כולם מרוויחים ואני מרוויח פעמיים.